MOBILNOŚĆ I TRANSPORT
Europejska Karta Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
node

Tata Város Önkormányzata

  1. Polski
  2. Magyar
What are you doing/aiming to do for road safety? 
A következő akciókkal szeretnék segíteni a közlekedésbiztonság javítását városunkban:
 
  1. Gyermekintézmények (óvodák, iskolák) biztonságosan megközelíthetővé tétele. Ennek érdekében 2009. évben 2 db új gyalogátkelőhely létesítését, valamint 2 meglévő gyalogátkelőhely átépítését (középszigetbe helyezését) tervezzük.
 
  1. Jelzőlámpás csomópont kerül kialakításra a Környei úton (állami közút) a Kocsi utca kereszteződésében, amely több súlyos baleset helyszíne volt az elmúlt években.
 
  1. Növelni kívánjuk a kerékpárosok biztonságát. Célunk, hogy minél több, jól használható, biztonságos kerékpárutat építsünk. A korábbi években kiépített kerékpárútjainkat (6 km) szeretnénk összekötni és bővíteni körülbelül duplájára. A nagy tehergépjármű forgalmat levezető Kocsi út mellett, attól fizikailag elválasztott kerékpárutat kívánunk építeni kb. 400 fm hosszban a meglévő kerékpárút folytatásaként.
Három környező település közti kerékpárút építését tervezzük, ahol eddig nincs
biztosítva a biztonságos kerékpáros közlekedés.
 
  1. Tata Város Diákönkormányzata kezdeményezésére 2009. évben kialakítunk egy kerékpáros pályát, ahol gyakorolhatják a fiatalok a helyes, balesetmentes közlekedést. A jővőben pedig szeretnénk KRESZ- et oktatni számukra.
 
  1. A kerékpározással kapcsolatos ismeretanyagot tartalmazó füzet összeállítását is tervezzük 2010. évben 1000 diák részére.
 
  1. Az önkormányzat nyilvántartást vezet a rendőrség által lejelentett közúti balesetekről. A nyilvántartás alapján Tata város honlapján 2010. év januárjától tájékoztatni kívánjuk a lakosságot, melyek a leginkább balesetveszélyes csomópontok. Figyelemfelhívó akciókat szervezünk, hogy ösztönözzük a közlekedőket a közúti közlekedés szabályainak, különösen a sebességhatárok, betartására. Ennek során igénybe vesszük az önkormányzati honlap és a helyi médiák által kínált lehetőségeket. Az első akció 2009.május 1-től október 31-ig tart.
 
Akciónk időtartama: 2009-2011.
Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0