MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
node

Linja-autoliitto

  1. English
  2. Suomi
What are you doing/aiming to do for road safety? 
1. Linja-autoliitto on laatinut jäsenyritystensä käyttöön erityisen liikenneturvallisuusohjelman seraaville 3 vuodelle. Liikenneturvallisuusohjelman tavoitteena on poistaa bussiliikenteen kuolemat sekä vähentää bussiliikenteessä loukkaantuneiden määrää. Lisäksi tavoitteena on yleisen liikenneturvallisuuden parantaminen sekä yritysten liikenneturvallisuustyön kehittäminen.
 
Linja-autoliitto sitoutuu lähettämään liikenneturvallisuusohjelman ja sen materiaalit kaikille jäsenyrityksilleen. Ohjelma on tulostettavissa myös jäsenyritysten käytössä olevilta nettisivuilta.
 
Liikenneturvallisuusohjelma sisältää seuraavat materiaalit:
  • Bussiyritysten henkilökunnalle ja matkustajille tarkoitettu turvallisuusvideo, jota voidaan näyttää bussiyritysten henkilökunnalle ja myös busseissa matkustajille.
  • Bussien paloturvallisuustarkistuslomake, jota bussiyritykset voivat hyödyntää esim. huoltojen yhteydessä; lomake on löydettävissä jäsenyritysten käytössä olevilta extranet-sivuilta.
  • Kuljettajille tarkoitettu (International Road Transport Union:n laatima) tarkistuslista, jota voidaan hyödyntää kuljettajakoulutuksessa ja jakaa kuljettajille.
 
Liikenneturvallisuusohjelman ja sen materiaalien käyttöönottoa selvitetään vuonna 2010 jäsenyrityksille tehtävän kyselyn avulla.
 
2. Linja-autoliitto sitoutuu edistämään turvavyön käyttöpakkoa kerran tai kaksi vuodessa kussakin seuraavassa julkaisuissa/tapahtumassa:
  • Jäsentiedotteet sekä jäsentapaamiset
  • Bussiammattilainen -lehti (painos 6,300 kpl)
  • Linja-autoissa luettavissa oleva Expressi -lehti (painos 50,000 kpl)
  • henkilöstölehti Sisäpiiri (painos 1,100 kpl)

 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge 

 

Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
1
Notified for renewal? 
0