ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας
node

ΝΕΔΗΣΥ

What are you doing/aiming to do for road safety? 
Με περισσότερα από 10 000 μέλη, μαθητές και φοιτητές πανεπιστημίου, νέους εργαζομένους και νέους επιχειρηματίες, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) είναι ενεργή στην εκστρατεία οδικής ασφάλειας τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, δεσμεύεται να αναλάβει τις ακόλουθες ενέργειες:
 
  1. Κάθε μήνα η ΝΕΔΗΣΥ θα οργανώνει τουλάχιστον ένα γεγονός σε τοπικό επίπεδο για να βελτιώσει την πληροφόρηση σχετικά με την οδική συμπεριφορά. Θα διανείμουμε προϊόντα τα οποία θα συμβάλλουν στη πληροφόρηση των οδηγών για υπεύθυνη οδική συμπεριφορά. Αυτά τα προϊόντα συνάμα με τα μηνύματα οδικής ασφάλειας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προσωπικούς ανιχνευτές οινοπνεύματος, αποσμητικά αυτοκινήτων, χάρακες, μπρελόκ κλειδιών, καπέλα, μπλούζες, κάρτες, καρφίτσες, κ.λπ. (5000-10000 αναλόγως). Από ολόκληρη την εκστρατεία στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε 100 000 ανθρώπους. Η οργάνωσή μας θα χρηματοδοτήσει την εκστρατεία με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και άλλων ιδιωτικών εταιρειών.
 
  1. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μας για την οδική ασφάλεια, θα διοργανώνουμε ανοικτές συζητήσεις και σεμινάρια μεταξύ αντιπροσώπων των κυβερνητικών αρχών (Υπουργείο δικαιοσύνης, το Κοινοβούλιο, αστυνομία κ.λπ.) και νέων οδηγών, όπου οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με την οδική συμπεριφορά. Σε αυτά τα σεμινάρια περισσότεροι από 500 νεαροί αναμένονται να συμμετέχουν.
 
  1. Επιπρόσθετα νεαροί εθελοντές (100) θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια (10000) σε πεζούς και οδηγούς στους δρόμους ενημερώνοντας τους για τους κινδύνους οδήγησης υπό την επίρροια αλκοόλ.
 
  1. Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους θα υπάρξει εκστρατεία για την οδική ασφάλεια και σωστή οδική συμπεριφορά σε πανεπιστήμια και σχολεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας θα διανεμηθούν περίπου 30 000 ενημερωτικά φυλλάδια.
 
  1.  Θα ετοιμάσουμε επίσης ένα φιλμάκι για την οδική ασφάλεια απευθυνόμενο στους νέους. Το φιλμάκι θα ετοιμαστεί από διαφημιστική εταιρεία για την οργάνωσή μας και θα προβληθεί δωρεάν από τα κανάλια που πρόκειται να είναι οι συνεργάτες μας σε αυτήν την εκστρατεία.
 
  1. Κάθε χρόνο θα πραγματοποιούνται συναυλίες σε διάφορες περιοχές της Κύπρου με διάσημους Έλληνες τραγουδιστές όπου μέσω της μουσικής θα ενημερώνουν νέους όσον αφορά την οδική συμπεριφορά. Θα διανέμουμε ενημερωτικά φυλλάδια στους νέους πριν και κατά τη διάρκεια των συναυλιών. Η χρηματοδότηση αυτών των γεγονότων θα είναι μερικώς από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, ιδιωτικές εταιρείες καθώς και αυτοχρηματοδότηση. Θα πραγματοποιηθούν 3 συναυλίες όπου 200 εθελοντές θα εργαστούν και περισσότεροι από 6000 νέοι θα συμμετάσχουν.
 
Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) δεσμεύουμε στα πιο πάνω προκειμένου να σωθούν ζωές και να μειωθούν τα μοιραία περιστατικά από τροχαία ατυχήματα στη Κύπρο.
 
 
Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0