ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας
node

Cyprus Motorcycle Federation

What are you doing/aiming to do for road safety? 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας δεσμεύεται με το Ευρωπαϊκή χάρτα Οδικής Ασφάλειας στα ακόλουθα :

Βάση των στατιστικών που έχει συγκεντρώσει η Ομοσπονδία και οι οποίες φανερώνουν ότι υπαρχή αύξηση των δυστυχημάτων με εμπλεκόμενου άπειρους οδηγούς μοτοσυκλέτας οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν σε απρόσμενες καταστάσεις στον δρόμο ή που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την μοτοσικλέτα τους σε δύσκολες συνθήκες, για τον λόγο αυτό πιστεύομαι ότι χρειαζόμαστε έμπειρους εκπαιδευτές στην Ομοσπονδία και εξωτερική επαγγελματική βοήθεια έτσι ώστε να προσφέρουμε στους μοτοσικλετιστές συνεχείς ενημέρωση /εκπαίδευση όπως και βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων.

Θα οργανώσουμε σεμινάρια οδικής ασφάλειας για την εκπαίδευση εκπαιδευτών με την συνεργασία του 0-300 Riding school ( Highsiding S.A) από την Ελλάδα που ειδικεύεται στην εκπαίδευση μοτοσικλετιστών , έτσι ώστε να έχουμε τους δικούς μας εκπαιδευτές για να μπορέσουμε να οργανώνουμε τα δικά μας σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε τακτική βάση. Τα σεμινάρια ( τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά ) θα επικεντρώνονται στο γυροσκοπικό φαινόμενο της μοτοσυκλέτας , στο τρόπο φρεναρίσματος όπως επίσης και στην αμυντική οδήγηση της μοτοσυκλέτας στις Πόλης.

  1. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προσφέρουμε εκπαίδευση σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας (467).Επίσης την εκπαίδευση θα μπορούν να παρακολουθήσουν οποίος άλλος μοτοσικλετιστής το επιθυμεί ( Αρχάριος ή έμπειρος ) Η Εκπαίδευση θα προβληθεί από τα διάφορα ΜΜΕ και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και έργων καθώς και από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Αστυνομίας Κύπρου.
  2. Δεύτερος στόχος είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να εντάξουμε την εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των Λυκείων ( ηλικίες -16-18) . Τελικός σκοπός μας είναι να πείσουμε το κράτος ώστε να εντάξει την υποχρεωτική εκπαίδευση πριν τις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγηση στους νέους οδηγούς μοτοσυκλέτας .

Nicosia, 13th February 2009

Notified for renewal? 
0