MOBILNOŚĆ I TRANSPORT
Europejska Karta Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
node

Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

  1. Polski
  2. Magyar
What are you doing/aiming to do for road safety? 

 

A BKV Zrt. a baleset-megelőzési módszerei közül az elkövetkező három évben – nem feledve az egyéb baleset-megelőzési módszerek szerepét és fontosságát – az alábbi területeket kívánja kiemelten kezelni:
 
Járművezetők célirányos képzése
A járművezetői állományon belül a balesetekre fokozottabban érzékeny járművezetők körében preventív céllal „Korrekciós Magatartásformáló Tréningek”-et tartunk. A 2*8 órás képzés célja a járművezetői magatartásban jelentkező hiányosságok megszüntetése, a közlekedési balesetek számának csökkentése, a szolgáltatói magatartás erősítése, a biztonságos és szolgáltató járművezető felépítése. Éves szinten a 100 fő képzését tervezzük.
 
Járművezetők forgalombiztonsági versenye
Az autóbusz-, trolibusz és villamos járművezetők körében a meghirdetjük és megrendezzük a „Keressük a BKV Zrt. legjobb felszíni közösségi közlekedési járművezetőjét!” vetélkedő-sorozatot. A vetélkedő-sorozat folyamán munkatársaink több fordulón keresztül számot adnak tudásukról, a döntőbe jutottak elméleti és gyakorlati feladatokat oldanak meg. A vetélkedő során a legnagyobb hangsúlyt a közlekedésbiztonsággal összefüggő témakörök (KRESZ utasítások ismerete, gyakorlati feladatok megoldása, stb.) adják, de a vetélkedőn megjelenő kérdések, témakörök érintik a szolgáltatás teljes folyamatát (hálózatismeret, rendkívüli helyzetek kezelése (pl.: talált tárgy)). E baleset-megelőzési forma az önképzésre épül, a járművezetők saját elhatározásból indulnak a vetélkedőn. A sikeresen szereplők pénzbeli díjazása és erkölcsi megbecsülése 500-800 járművezető mobilizálását teszi lehetővé.
 
Kapcsolatfelvétel a közlekedési partnerekkel
Társaságunk célja, hogy a közlekedésben résztvevők (autós, gyalogos, kerékpáros, utas, stb.) számára bemutassuk a közösségi közlekedés sajátosságait, veszélyhelyzeteit. Ennek érdekében az „Európai mobilitás hét” rendezvényéhez kapcsolódóan az „Autómentes nap”-on lehetővé tesszük Budapest lakossága számára, hogy megismerjék járműveinket, azok műszaki paramétereit. „Tesztvezetés” keretében kipróbálhatják autóbuszainkat erre a célra elkülönített közlekedési sávon, így a vezetőfülkéből láthatják a közlekedési partnereket megfigyelve a  helyes, illetve helytelen viselkedést, átérezve az autóbuszvezetői tevékenység felelősségét is. Az „Autómentes nap”-hoz kapcsolódóan a BKV Zrt. szakemberei kötetlen formában adnak tájékoztatást szolgáltatásainkkal kapcsolatban, ahol a közlekedésbiztonság is karakteresen megjelenik.

 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge 

 

Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0
Email