MOBILNOŚĆ I TRANSPORT
Europejska Karta Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
node

Siófok

  1. Polski
  2. Magyar
What are you doing/aiming to do for road safety? 
Célunk hasznos, valódi és biztonságosan elválasztott kerékpárutak kialakítása városunkban és környékén.
A korábbi években már több ilyen kerékpárutat építettünk, amelyek eredményeképpen csökkent a balesetek száma, mivel fizikailag is különváltak a kerékpárosok és az autósok. Folyamatosan növelni kívánjuk a kerékpárutak számát, illetve hosszát, figyelembe véve a közlekedésben résztvevők igényeit. Célunk egy 1 km hosszú új kerékpárút kiépítése a következő helyeken:
– a Fő úton
– a Beszédes-hídon a Sió csatorna fölött
– a Sió utcában
Az elkövetkező 2 évben egy további 2 km hosszú kerékpárutat szándékozunk kiépíteni a városon belül.
Rendkívül fontos, hogy az új kerékpárutak közvetlenül csatlakozzanak a már meglévő kerékpárút hálózathoz, mivel ezek az új kerékpárutak jelentik a fekete foltot a mind az autósokat, mind a kerékpárosokat érintő balesetek során.
 
Annak érdekében, hogy lassítsuk a járművek sebességét, illetve hogy csökkentsük a városon belüli balesetek számát, meghatároztuk, melyek a közúti hálózat legproblematikusabb útszakaszai, illetve kiválasztottuk a legmegfelelőbb megoldásokat.
Így a város bizonyos részeiben (például a nyaraló- illetve pihenő helyeken) a megengedett legnagyobb sebességet 50 km/ó-ról 40 km/ó sebességre kívánjuk csökkenteni (18 közlekedési jelzőtábla segítségével). Szintén közlekedési jelzőtáblákkal kívánjuk felhívni a figyelmet a veszélyes útszakaszokra.
 
Annak érdekében, hogy még tovább csökkentsük a járművek sebességét, új körforgalmi csomópontokat szándékozunk építeni azokon a helyeken, ahol ezt a műszaki adottságok lehetővé teszik.
Körforgalmi csomópontot alakítunk ki a következő helyeken:
– a Sió utca, a Fő utca és a Mártírok útja kereszteződésnél;
– a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Marosi út kereszteződésnél.
 
A következő tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:
– Meghatározni azokat az egyéb területeket, ahol a legsürgősebb beavatkozásra van szükség.
– A tervek megvalósításához szükséges pénzügyi források megszerzése.
– Az új beruházások esetében a korábban elfogadott technológiai megoldások alkalmazása.
 
Szeretnénk megszűntetni a városközponton átmenő forgalmat, hogy ezzel is tehermenetesítsük az úthálózat terhelését, annak érdekében, hogy útjainkon csökkenjen a balesetek áldozatainak száma.
Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0