MOBILNOŚĆ I TRANSPORT
Europejska Karta Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
node

Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary

  1. Polski
  2. Magyar
What are you doing/aiming to do for road safety? 
A közvélemény nehéz tehergépjárművekről kialakított véleményének javítása,fenntartásainak kezelése és átalakítása, a „40 tonna gördülő biztonság az utakon” gondolat elterjesztése a cél. Ennek érdekében a következő akciókkal kíván szerepet vállalni a Nit Hungary:
 
  • 2009. évi Regionális Tagi Találkozók a közlekedésbiztonság jegyében. A NiT Hungary rendszeres szakmai eseménye az évente megrendezésre kerülő őszi regionális tagi találkozó sorozat, melynek során a szervezet szakemberei 10 országos régióban találkoznak a szervezet tagságát alkotó helyi vállalkozásokkal, és áttekintik a közúti fuvarozás aktuális kérdéseit. A 2009. november hónapra tervezett találkozók során fő napirendi pont lesz a közlekedésbiztonság kérdése, melynek keretében a egyes régiók meghívott közlekedésbiztonsági szakemberei tartanak előadást a tagság részére a helyi baleseti tapasztalatokról, a biztonságos és balesetmentes közlekedés jelentőségéről, és a közlekedésbiztonsági eszközök, módszerek alkalmazásáról. A tagi találkozókon összesen mintegy 500-600 vállalkozás részvételére lehet számítani, és a várható kedvező tapasztalatok alapján a közlekedésbiztonság kérdése állandó napirendi pontként szerepelhet az évenkénti találkozók programjában.
 
  • „Nagynak lenni jó, de légy mindig látható” közlekedésbiztonsági konferencia. A rendezvény – melyre mintegy 150 fő jelezte részvételi szándékát – a láthatósági kontúrfólia használatát hivatott népszerűsíteni, és emellett foglalkozik a közlekedésbiztonság általános kérdéseivel, más közlekedési műszaki-biztonsági megoldásokkal, az oktatás jelentőségével, és a közúti közlekedésben jelenlévő partnerek (kerékpárosok, személygépjárművek, tehergépjárművek) kapcsolatával.
 
  • NiT Hungary tagsági körének tapasztalatai, és az ORFK-OBB adatai alapján vizsgálatra kerülnek a tehergépkocsik és autóbuszok részvételével 2008-ban bekövetkezett közlekedési balesetek körülményei, előzményei és kiváltó okai. A NiT Hungary az adatok alapján, tudományos értékű dolgozatot állít össze a megelőzés módszereinek meghatározására. A dolgozat alapját képezheti az ilyen balesetek megelőzését célzó eszközök, módszerek későbbi kidolgozásának, alkalmazásának, és az esetleges közúti baleseti gócpontok felszámolásának. A program megvalósulása folyamatos, az első eredmények már 2009-ben realizálhatók.
 
  • A NiT Hungary “Úton” címmel, havi 4500-as példányszámban folyóiratot jelentet meg, melyben egyebek mellett rendszeresen beszámol a közlekedésbiztonság aktuális kérdéseiről, a szervezet törekvéseiről, és a közlekedésbiztonság témakörében tartott szakmai eseményekről is. Az “Úton” alanyi jogon, ingyenesen jut el az ipartestület teljes tagságához, és hiteles forrásnak tekinthető a közlekedésbiztonsági események, törekvések publikálásában.
Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0
Email