MOBILNOŚĆ I TRANSPORT
Europejska Karta Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
node

Avtošola Brulc d.o.o.

  1. Polski
  2. Slovenščina
What are you doing/aiming to do for road safety? 
1. Lansko leto smo začeli z dodatno aktivnostjo v naši avtošoli in sicer srečanje vseh voznikov motornih koles, ki so naredili vozniški izpit pri nas. Prav tako je to srečanje odprto tudi za ostale zainteresirane motoriste. Pred začetkom motoristične sezone organiziramo srečanje motoristov, kjer pod nadzorom naših usposobljenih učiteljev vožnje opravimo osvežitveni tečaj varne vožnje, nato se pa vsi skupaj odpravimo na kondicijsko vožnjo.Predvidevamo da se bo odzvalo od 50 do 100 motoristov.
 
2. Vsako leto naš avtošola prostovoljno sodeluje z različnimi osnovnimi šolami in nudi pomoč njihovim učencem pri prometni vzgoji ter pri opravljanju kolesarkega izpita. V akciji sodelujejo naši učitelji vožnje z svojimi vozili ter nudimo pomoč pri ocenjevanju naučenega znanja.Učencev, ki se udeležijo tega preizkusa je od 100-200.
 
3. V sodelovanju z Ministrstvom za promet ter Svetom za preventivo ter Ministrstvom za notranje zadeve na začetku šolskega leta prostovoljno sodelujemo pri vzgoji mladih učencev v obnašanju v prometu z kolesom ter peš.Akcije se udeleži nekaj 100 učencev z svojimi mentorji.Naši učitelji vožnje zasedajo določene točke v mestu Ljubljana ter razložijo vse nevarnosti določenega križišča ter njegovo pravilno in varno prečkanje.
 
4. Sodelujemo z Zavodom Zarja, kjer se ukvarjajo z rehabilitacijo oseb z poškodbami možganov v prometnih nesrečah. Sodelovanje je obojestransko, saj njihovi pacienti delijo svojo izkušnjo z našimi kandidati na predavanjih teorije, mi pa jim nudimo pomoč pri oceni njihove sposobnosti nadaljevanja samostojne vožnje osebnega vozila.
 
5. Sodelujemo v prometni oddaji na radijski postaji, kjer delomo nasvete, odgovarjamo ter poučujemo poslušalce o vseh novostih ter aktualnih vprašanjih v zvezi z prometom. Oddaja je organizirana nekajkrat na leto, posluša pa jo nekaj 10.000 ljudi.
 
Vse te akcije so organizirane prostovoljno ter brezplačno v cilju povečevanja prometne varnosti ter ozaveščanju ljudi.
charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge 

 

Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0