MOBILNOST IN PROMET
Evropska listina o cestnoprometni varnosti
node

Avto-Moto Zveza Slovenia

What are you doing/aiming to do for road safety? 
AMZS nadaljuje s preventivnimi aktivnostmi po slovenskih mestih, pri čemer so vsebine predstavljene v okviru akcije »Družinska ura«.
Bistvo navedenega projekta je, da ljudem približamo vsebine prometne varnosti na prijazen in jasen način. Te vsebine pa so največkrat: pravilna uporaba otroških varnostnih sedežev, varnostnih pasov, pravilno sedenje voznikov in potnikov, ustrezen prevoz tovora in živali v vozilu, ter koles, smuči na strehah vozila, simulatorji za vožnjo motornega kolesa in avtomobila itd. .
Pri akciji uporabljamo naslednjo demonstracijsko opremo:
-         otroške varnostne sedeže
-         simulatorje za vožnjo motornih vozil
-         Drunk buster glasses – posebna improvizirana očala za simulacijo vožnje, hoje pod vplivom alkohola, primerne za voznike vozil, koles in hojo pešcev.
 
Vse aktivnosti so vodene s strani izkušenih inštruktorjev. Posamezno prireditev običajno obišče vsaj 2000 obiskovalcev. Približno toliko pa porabimo tudi različnih letakov. Skrbno načrtujemo v katera mesta in kraje prihajamo z »Družinsko uro«, skupaj z lokalnim kljubom pa se dogovorimo ali bo prireditev v središču mesta, večjih blagovnih centrih itd…
V letošnjem letu nameravamo obiskati 14 mest: Ljubljana, Maribor, Celje, Škofja Loka, Jesenice, Izlake, Piran, Ravne na Koroškem, Mežica, Hrastnik, Novo mesto, Litija, Kranj in Kočevje.
charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge 

 

Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
1
Notified for renewal? 
0