MOBILNOST IN PROMET
Evropska listina o cestnoprometni varnosti
node

Scania Slovenija d.o.o.

What are you doing/aiming to do for road safety? 
Zavezujemo se, da bomo v naslednjih treh letih podvzeli naslednje akcije:
 
1) Udeležili se bomo svetovnega tekmovanja Mladi evropski voznik tovornjaka, ki ga organizira Scania. Glavni cilj tega tekmovanja, ki se bo pričelo v novembru 2008, je spodbujati varno vožnjo med našimi zaposlenimi. Sestoji iz teoretičnega in praktičnega dela. Državnemu finalu sledi evropski finale, ki se ga udeležijo zmagovalci iz raznih držav. Da bi se širša javnost bolje zavedala vprašanja varnosti v cestnem prometu, bo po tekmovanju poskrbljeno za tiskovne konference in medijsko promocijo (v dnevnem časopisju za splošno javnost).
 
2) Na področju usposabljanja voznikov bomo sodelovali z Avtošolo B&B, d.o.o. iz Kranja. Vsem prostovoljcem iz vrst voznikov tovornjakov bomo nudili usposabljanje za defenzivno vožnjo, veščine in vedenje, ki zmanjšuje možnost nesreče, udeležilo pa naj bi se ga 10 voznikov na teden. Ciljna skupina so vozniki tovornjakov naših strank in tudi vozniki, ki prevažajo blago drugih znamk.
 
Trudili se bomo dvigniti zavest o cestnoprometni varnosti med vsemi našimi strankami (preko 2000) in med potencialnimi in drugimi lastniki tovornjakov s tozadevnimi informacijami v oglasih, prospektih, plakatih, strokovnih revijah in direktnem mailingu.
 
Lansirali bomo tudi medijsko kampanjo za zmanjševanje smrtnih poškodb, za zavest o pomembnosti cestnoprometne varnosti, o ofenzivni vožnji itn., in to prek strokovnih revij in dnevnega časopisja.
 
3) Med vsemi našimi strankami bomo promovirali varnostne naprave Scania na dnevu odprtih vrat za kupce in medije, preko spleta, člankov s strani Odnosov z javnostjo, brošur, mailinga.
 
– Alcolock – naprava, ki meri alkohol v voznikovi krvi in po potrebi avtomatsko prepreči vžig motorja vozila s pomočjo brezžičnega sistema.
 
– Rdeči varnostni pas – vozniki, ki nosijo te pozornost vzbujajoče pasove, s tem kažejo, da si prizadevajo za varnost v cestnem prometu in spodbujajo druge k uporabi varnostnih pasov.
 
– Zaščita pred podletom – naprava, ki prepreči, da bi se v primeru čelnega trka osebni avtomobil zagozdil pod tovornjak.
Highlighted signatory? 
0
Renewed commitment 
0
Notified for renewal? 
0