MOBILNOST IN PROMET
Evropska listina o cestnoprometni varnosti
node

Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba d.d.

What are you doing/aiming to do for road safety? 

Skrb za varnost v cestnem prometu je eno bistvenih načel družbe Adriatic Slovenica. Zato želimo s preventivnimi akcijami in dviganjem zavesti med različnimi ciljnimi skupinami prispevati k izboljšanju cestnoprometne varnosti v Sloveniji.

Naša zavarovalna družba je prva ponudila dodatnih 5% na običajni 50% popust pri obveznem avtomobilskem zavarovanju vsem voznikom, ki v zadnjih dveh letih niso povzročili nobene prometne nesreče. Računamo, da bo v naslednjih treh letih 150 000 voznikov prejelo ta popust.

V naslednjih treh letih bomo izvedli naslednje dodatne akcije:

 1. Posebno smo poskrbeli za mlade voznike z manj kot tremi leti vozniških izkušenj, saj jim ne nudimo nobenega posebnega plačila za avtomobilsko zavarovanje (ki je po slovenskih zakonih 25% dražje kot za ostale voznike), če se vpišejo v praktični tečaj varne vožnje.
 2. Zmanjšati želimo število žrtev prometa med otroci in učenci, zato bomo ob pričetku vsakega šolskega leta delili otrokom brezplačen preventiven material, ki naj bi predvsem povečal njihovo vidnost na cesti. V naslednjih treh letih bomo razdelili 60 000 predmetov (odsevne ovratnice, odsevne zapestnice, rumene ovratne rute).

  Na naši spletni strani bomo predvajali vzgojno spletno igro, ki naj bi otroke poučila o varnem in odgovornem vedenju v prometu. Otroci, ki bodo igro uspešno zaključili bodo prejeli darilo (spletno barvanko). Našo spletno igro o cestnoprometni varnosti bo obiskalo in se z njo igralo 400 otrok.

 3. Sodelovali bomo s tremi spletnimi projekti in jih tudi finančno podprli:
  • www.avtosole.com
   To spletno mesto bo nudilo praktična darila našim strankam, ki bodo uspešno in pravilno odgovorile na vprašanja v zvezi s spoznavanjem prometnih znakov in predpisov. Spletno mesto nudi tudi simulacijo vožnje in je namenjeno predvsem bodočim voznikom, ki se pripravljajo na teoretični del vozniškega izpita, čeprav je tudi za javnost nasploh. Računamo na približno 220 000 obiskovalcev na leto.
  • www.varnostvprometu.org
   Naši strokovnjaki bodo dajali brezplačne nasvete glede cestnoprometne varnosti. Pričakujemo okoli 150 000 obiskovalcev na leto.
  • www.varna-voznja.com
   To spletno mesto vsebuje simulacijo vožnje v križišču. Obiskovalci tako lahko izboljšajo svoje znanje o vožnji v križiščih. Vsako leto pričakujemo okoli 220 000 obiskovalcev.
 4. V sodelovanju s »Fundacijo Z glavo na zabavo« (http://www.fundacija-zgnz.si) vzgajamo mladino za zdravo preživljanje prostega časa, ki vključuje vožnjo brez uživanja alkohola ali drog. Fundacija organizira koncerte in zabave na katerih mladi ljudje, ki so uspešno prestali alkotest, kar dokazuje, da med dogodkom niso uživali alkohola, prejmejo praktična darila in so povabljeni na razne športne dogodke. Pričakujemo, da bo na dogodke prišlo več kot 20 000 mladih ljudi na leto.

Ljubljana, 26. junij 2008

Notified for renewal? 
0