MOBILITĀTE UN TRANSPORTS
Eiropas Ceļu satiksmes drošības harta
node

Zveza moto klubov Slovenije

  1. Latviešu
  2. Slovenščina
What are you doing/aiming to do for road safety? 

Naša zveza motorističnih klubov Slovenije bo v naslednjih treh letih prispevala k Evropski listini o cestnoprometni varnosti z akcijami, za katere smo prepričani, da bodo izboljšale varnost za motoriste.

Zavezujemo se za naslednje akcije:

  • Letno bomo po Sloveniji organizirali 6-7 dogodkov na temo veščine vožnje z motorji. Ti dogodki ne bodo odprti le našim članom, temveč tudi drugim motoristom, ki bodo želeli izboljšati svoje znanje varne vožnje. Za vsak dogodek pričakujemo od 50 do 100 udeležencev. Namen dogodka je prikazati in skupno deliti znanje o varni vožnji.
  • Letno bomo izdali okrog 5 000 prospektov, ki jih bomo razdeljevali ob različnih priložnostih, kot npr. na sejmih in dogodkih. V teh prospektih motoristov ne bomo samo opozarjali na pomembnost nošenja čelade (ki je po slovenskih zakonih obvezna), ampak tudi na druge nevarnosti v prometu, kot so hitra vožnja ter pitje alkohola in vožnja. Spomnili jih bomo tudi na pomembnost spoštovanja prometnih znakov in uporabe kompletne motoristične opreme (čelada, rokavice, škornji in telesna zaščita).

Ljubljana, 26. junij 2008

Notified for renewal? 
0